Variola maimuţei stârneşte panică în Europa! Măsuri anunţate de România

0

Variola maimuţei creează îngrijorare în întreaga lume. România va cumpăra preventiv, 1000 de doze de vaccin împotriva acestei boli, chiar dacă nu avem niciun caz înregistrat la noi în ţară. Organizaţia Mondială a Sănătaţii a anunţat că mulţi dintre pacienţii confirmaţi cu virusul variolei maimuţei nu au călătorit în zonele endemice. În acest context, Ministerul Sănătăţii avertizează turiştii în privinţa simptomelor.

În general, oamenii ar trebui să fie atenţi la anumite simptome şi să se prezinte la spital, în cazul în care acestea apar.

Un nou virus creează panică în toată lumea. SUA au emis alertă

Care sunt simptomele variolei maimuţei

Vorbim de erupţiile cutanate, în special cele grupate în anumite zone ale corpului, dar şi febra, dureri de cap, dureri în gât şi de asemenea leziunile la nivelul ochilor şi gurii. Un semnal de alarmă ar trebui să fie şi inflamarea ganglionilor limfatici.

Pentru această boală, numită variola maimuţei, nu există însă un tratament specific, această boală se vindecă în 2-3 săptămâni.

Variola maimuţei se transmite prin contact foarte apropiat

Variola maimuţei este o boală care se transmite printr-un contact extrem de apropiat. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va lua aproximativ 1000 de doze de vaccin, care vor fi administrate doar contacţilor foarte apropiaţi în situaţia în care vom avea cazuri confirmate.

Trebuie menţionat că, până acum, în România nu există niciun astfel de caz. A fost un zvon la sfârşitul săptămânii trecute, cu privire la un anumit caz în Suceava, dar care a fost infirmat. Şi de asemenea, şi pentru un alt român care era în vacanţă în Grecia. S-a constatat că vorbim despre o altă afecţiune.

În continuare, sunt tot mai multe cazuri la nivel mondial, dar şi în Europa.