AcasăGeneralVerificare disponibilitate număr de înmatriculare. Cum poți să vezi ce plăcuțe mai...

Verificare disponibilitate număr de înmatriculare. Cum poți să vezi ce plăcuțe mai sunt disponibile

Dacă ți-ai cumpărat o mașină nouă sau îți dorești un număr de înmatriculare preferențial la vechea mașină, poți verifica foarte ușir ce plăcute mai sunt disponibile pentru numărul de înmatriculare.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pune la dispoziţie o aplicaţie online pentru această verificare, pe site-ul drpciv.ro.

Astfel, șoferii interesați pot verifica disponibilitatea numărului dorit. Totuși, DRPCIV avertizează că oferă doar o modalitate de verificare şi nu de rezervare a unei anumite combinaţii de cifre şi litere.

Cum poți să vezi ce plăcuțe mai sunt disponibile

Odată intrat pe site, utilizatorul trebuie să introducă adresa de e-mail și combinația de număr dorită. Sistemul oferă rezultatul căutării atât pe e-mail cât și instant, pe site, deci în doar o secundă, poți afla dacă numărul dorit de tine este sau nu disponibil.

Pentru unele persoane, numerele preferenţiale la maşină sunt foarte importante, însă costă și în plus față de numărul aleatoriu pe care l-ar primi alt șofer atunci când își înmatriculează mașina.

Ultimele Articole