x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(8) "internet"

VESTE EXCELENTĂ. Românii vor avea viteze URIAȘE la internet

Digi|RCS &RDS, numărul patru pe piaţa locală telecom, a devenit un concurent serios şi se pregăteşte să ofere clienţilor viteze de peste 10 Gbps.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 03.09.2018, 8:33

Compania are 3,37 milioane clienţi abonaţi la serviciile mobile şi se pregăteşte de licitaţia 5G, cât şi de lansarea serviciilor în Ungaria. “În Ungaria avem o licenţă de comunicaţii mobile şi urmează să lansăm serviciile şi acolo. Vom lansa serviciile 4G în momentul în care reţeaua pe care o dezvoltăm va avea o acoperire bună. Competitorii principali sunt Telekom, Vodafone, UPC şi Telenor (preluat de un fond de investiţii din Cehia)”, a precizat Popoviciu.

 

În România, executivul Digi|RCS &RDS şi-ar fi dorit că licitaţia 5G să fie organizată mai rapid astfel încât consumatorii să se bucure mai repede de aceste servicii. “Am fi dorit ca ANCOM să facă licitaţia pentru 5G mai devreme şi nu la finele anului 2019. ANCOM este un partener bun de discuţie, există înţelegere. Dar trebuie să accelereze şi ei anumite proiecte. Referitor la 5G, dacă ne uităm la evoluţie, primele rezultate la vom vedea la sfârşitul anului 2020, până se alocă frecvenţele, până se fac plăţile. Poate în 2021 românii vor avea acces la 5G, iar atunci alte ţări vor fi înaintea noastră. Dacă licitaţia era mai devreme şi efectele se vedeau mai devreme pentru consumatori”, explică Popoviciu.Reţeaua Digi|RCS &RDS din Bucureşti este deja pregătită pentru 5G. Operatorul face în prezent pregătiri pentru zona Ilfov şi alte oraşe. Operatorul a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip în luna mai a acestui an.

 

Articolul integral pe CAPITAL