x


  • EUR
    4.8430
    USD
    4.2615
string(16) "instant-articles"

Vești bune pentru turiștii români! Nu vor mai sta în izolare dacă vin din aceste țări

Măsurile impuse de către autorități pentru a opri răspândirea coronavirusului încep să fie relaxate rând pe rând, astfel că turiștii români care vin din aceste țări nu vor mai trebui să intre în izolare.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.06.2020, 10:43

Premierul Ludovic Orban a declarat în ședința BExPNL că turiștii românja care vin din Grecia sau Bulgaria nu vor mai intra în izolare.

În plus, acesta a mai declarat că se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie şi care să le permită celor care vor să se bucure de soare pe plajele elene sau de o excursie în ţara vecină.

România a revizuit evaluarea epidemiologică
Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizază de România la începutul lunii aprilie. De atunci şi până acum, însă, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

La ora actuală în Grecia au fost raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau 2.538 de astfel de cazuri şi 144 de decese.

Majoritatea destinațiilor turistice preferate de români au fost redeschise
Mai multe hoteluri din Grecia primesc din nou turişti, deşi numărul celor care au făcut rezervări este extrem de mic.

În Italia, Colosseumul şi Muzeele Vaticanului așteaptă oaspeți, la fel şi restaurantele şi cafenelele din Turcia.

În capitala Ankara, dar și în celelalte orașe, restaurantele primesc un număr limitat de oaspeți, după aproape două luni în care au oferit mâncare doar în regim take-away.
În Turcia, restaurantele și cafenelele asteaptă clienți. La fel și plajele și muzeele, începând de ieri. Barurile și cluburile de noapte rămân în continuare închise.