Viața discretă, de milionară, a Eugeniei Vodă! Profesionista televiziunii publice a rămas cu o avere considerabilă de pe urma soțului său

Reper pentru emisiuni de calitate, Eugenia Vodă își urmeză meseria cu aceeași rigoare profesională de aproape un sfert de secol. ”Profesioniștii” , talk show-ul său de la TVR, este una dintre cele mai urmărite emisiuni culturale din România.

Absolventă a Institutului de Artă teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale”, secția teatrologie –filmologie, prezentatoarea și realizatoarea tv (64 de ani) duce mai departe o carieră extraordinară. Eugenia Vodă a fost distinsă cu multe premii, amintim Premiul Clubului Român de Presă ori Premiul pentru critică cinematografică al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN).

Înainte să ajungă gazda emisiunii ”Profesioniștii”, Rugenia Vodă a încercat mai multe afaceri, printre care și o editură.

Însă cel care cu adevărat a reușit în business a fost soțul său, prozatorul, dramaturgul dar și afaceristul Adrian Lustig, trecut recent în neființă, la vârsta de 70 de ani. Cel care a scris scenariile pentru ”Nuntă mută” ori Funerarii fericite”, și care i-a fost soț jurnalistei (au împreună un fiu, Andrei Lustig, care este regizor), a clădit un imperiu după ’89. A avut o firmă de import, a construit un bloc pe Calea Dorobanților și, ce-i mai important, a dezvoltat una din primele firme IT din România.

Viața discretă, de milionară, a Eugeniei Vodă! ”Am realizat că banii înseamnă ceva doar când nu-i ai: între a câștiga o sumă mare de bani și a mă bucura în liniște de o carte, aș alege, de departe, cartea. De multe ori, exasperată de hărțuirea cotidiană, mă gândesc că aș fi în stare să dau bani numai ca să fiu lăsată în pace!”, spunea Eugenia Vodă depre viața sa de calitate oferită și prin grija fostului său soț.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri