AcasăEconomieViceprimarul USR, Horia Tomescu, despre Metrorex: Ne-am săturat de cumetriile de partid...

Viceprimarul USR, Horia Tomescu, despre Metrorex: Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?

„Noi folosim metroul. Bucureştiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat, Ion Rădoi, şeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administraţie şi director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii şi mii de “verişori”, mii şi mii de “obligaţii” de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin îşi iau salarii de la instituţiile şi companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi şi să optimizezi costuri? Facem noi”, a scris Horia Tomescu, joi pe Facebook.

Viceprimarul USR a adăugat că „Municipiul Bucureşti este unul dintre marile oraşe europene, încrezător în viitorul său”.

„Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?”, a adăugat Tomescu.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, în săptămânile care urmează va fi selectat un nou consiliu de administraţie şi un director general al Metrorex. El a mai precizat că nu foloseşte metroul şi a criticat faptul că atunci când era ministru Cătălin Drulă a lăsat Metrorex fără un buget pe anul 2021.

De asemenea, Grindeanu a a declarat, în prealabil, că bucureştenii sunt nemulţumiţi de frecvenţa scăzută cu care circulă metroul, din cauza contractului de mentenanţă la Metrorex care nu a fost plătit. El a mai spus că anul trecut de exemplu Metrorex nu a avut buget şi că s-a săturat ca mereu Ministerul, Guvernul să vină de fiecare dată să aloce bani pentru a acoperi găurile companiei. Ministrul a adăugat că e dispus să aibă o discuţie cu Primăria Capitalei dacă doreşte să preia gestiunea transportului în comun în Bucureşti.

În replică, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan i-a transmis ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu că „Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe”. El a adăugat că „bucureştenii produc mult peste media naţională, dar, cu toate astea, administraţia locală din Bucureşti nu primeşte atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei” şi că aceasta este realitatea, acuzând că PSD e în continuare un partid anti-Bucureşti.

 

Ultimele Articole