Victor Rebengiuc părăsește scena la 90 de ani! Retragere cu casa de bilete închisă

Victor Rebengiuc părăsește scena! Marele actor al teatrului și cinematografiei va urca pentru ultimele dăți pe scena pe care a slujit-o 65 de de ani, cea a prestigiosului Teatru Bulandra, în prima parte a lunii viitoare.

Pe 10 februarie, iconic al lumii artistice românești, Victor Rebengiuc va împlini 90 de ani și chiar rolul ales pentru încheierea prodigioasei sale cariere, cel al unui bătrân cu memoria nesigură (piesa ”Tatăl” de Florian Zeller).

O veste bună pentru admiratorii marelui artist, care a fost și rectorul Academiei Naționale de Teatru și Film, marele artist va încerca să fie pe scenă la cinci reprezentații față de cele două programate inițial, pe 1, 2, 8, 11 și 12 februarie a.c.

Rebengiuc nu ascunde că are probleme serioase de sănătate. A suferit două operații pe coloană, în ultimii 2 ani. ”Am 89 de ani. Trupul meu nu-mi mai permite. Sănătatea mea e în mare suferinţă şi e greu! M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a spus Victor Rebengiuc, actor emblematic al Teatrului Bulandra unde joacă din 1957, dar și al Naționalului bucureștean (pe scena căruia a făcut istorie cu ”Toți fiii mei”, ”Umbre” ori ”Regele moare”).

Pentru rolul din filmul inspirat din piesa cu care Victor Rebengiuc își încheie activitatea teatrală (”The Father”), Anthony Hopkins a câștigat un Oscar pentru ”cel mai bun actor”

Victor Rebengiuc părăsește scena la 90 de ani

Victor Rebengiuc părăsește scena! Retragere cu casa de bilete închisă. De va putea marele actor, Teatrul Bulandra încearcă suplimentarea spectacolelor

Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide – din distribuţie fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Cu o carieră artistică impresionantă, ce se întinde pe 68 de ani,  Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru şi televiziune din România. Printre numeroasele premii şi distincţii oferite legendarului actor de-a lungul carierei sale se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler (2017).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed