Videanu: Consumatorii industriali vor primi gaze ieftine din producţia internă până la finele 2010 (VIDEO)

„Priorităţile noastre sunt consumul casnic şi încălzirea populaţiei. Atâta timp cât România va putea să le acopere, atunci şi consumatorii industriali vor primi gaze doar din producţia internă până la sfârşitul lui 2010″, a menţionat ministrul interimar al economiei.

Acesta nu a precizat dacă acest amendament a fost sau nu aprobat. Potrivit lui Videanu, conform OUG nr. 54/2009 privind stabilirea unor măsuri temporare în domeniul gazelor naturale, în perioada iunie-octombrie, marii consumatori industriali, de exemplu industria chimică, au primit gaze doar din producţia internă.

Potrivit declaraţiilor secretarului de stat pe politică industrială din Ministerul Ecomomiei, Claudiu Stafie, din 16 octombrie, consumatori industriali ar putea primi şi anul viitor gaze exclusiv din producţia internă, în funcţie de cum va evolua economia.

România consumă anual circa 17-18 miliarde metri cubi gaze. Din acestea, două treimi provin din producţia internă, de la Romgaz şi Petrom, iar o treime este importată din Rusia, prin intermediari.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. De acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed