AcasăEconomieVideoconferinţa News.ro “HR în vreme de Covid” - Laura Ştefan: Telemunca a...

Videoconferinţa News.ro “HR în vreme de Covid” – Laura Ştefan: Telemunca a fost principala schimbare pe care adus-o pandemia

Laura Ştefan a declarat, joi, la videoconferinţa News.ro – FOCUS pe HR – HR în vreme de Covid, că după reglementarea legislativă a fost un boom în ceea ce priveşte contracte de telemuncă.  

“Telemunca eu cred că este principala schimbare de paradigmă pe care a adus-o pandemia. (…) Aş putea sune că cei care au putut folosi telemunca au fost cei privilegiaţi cumva, pentru că a fost uşor din perspectiva securităţii în muncă şi a concediilor medicale şi alte lucruri, dar am realizat că cred că doar 15% din populaţia ocupată poate beneficia de telemuncă acum. Mare parte din populaţia ocupată cred că lucrează fizic în continuare. Dacă în 2020 a fost foarte ciudat pentru că legislaţia era foarte neclară, în mai 2021, când s-a reglementat mai clar, a fost un boom pe contracte de telemuncă” , a afirmat Laura Ştefan. 

Ea a precizat că zonele care folosesc mai mult telemunca sunt companiile din consultanţă, marketing, servicii bancare. 

De asemenea, Laura Ştefan a explicat că de anul viitor se discută de un regim de muncă hibrid şi se aşteaptă la reguli mai clare ale companiilor în această privinţă. 

Laura Ştefan s-a referit şi la lipsa de personal din toate domeniile. Ea a menţionat că în zona de IT se caută mulţi angajaţi, de asemenea, în zona de producţie sunt dificil de găsit oameni pentru că nu avem dezvoltat învăţământul dual. Laura Ştefan a afirmat că în aceste condiţii multe companii se îndreaptă spre a aduce oameni din străinătate.

Ultimele Articole