Videoconferinţa News.ro – Ministrul Economiei: Plătim datoriile pe care statul le-a făcut. Este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai

0
37
Videoconferinţa News.ro – Ministrul Economiei: Plătim datoriile pe care statul le-a făcut. Este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai

Claudiu Năsui a declarat joi, în cadrul videoconferinţei News.ro – 
IMM-urile, oxigen pentru România că principala problemă a măsurilor de sprijin cu granturi pentru IMM este că nu au fost finanţate adecvat. 

“Ieri în şedinţa de Guvern a fost aprobată o OUG prin care schimbăm sau aducem înapoi nişte bani pe Măsura 2, reuşim să finanţăm mai mult această Măsură. Principala problemă a măsurilor acestora de sprijin cu granturi a IMM-urilor a fost faptul că nu erau finanţate, nu au fost finanţate adecvat de aceea şi Start-up Nation, încă plătim pentru Start-up Nation 2018. Avem în plată, am reuşit să obţinem un buget de 630 de milioane de lei, în total ar fi trebuit vreo 800, dar deja este bine, din banii aceştia am plătit ceva peste 300 de milioane de lei”, a afirmat Năsui.

El a menţionat că la minister sunt plătite datoriile pe care statul le-a făcut. 

“Practic, plătim din urmă, plătim datoriile pe care statul le-a făcut, le-a promis, a promis bani, este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai, să îi găseşti. E ceea ce ne luptăm în Ministerul Economiei. Căutăm bani pentru a onora promisiunile trecute. Ceea ce nu vom face este să facem la rândul nostru promisiuni fără acoperire, asta ar fi un lucru rău mai ales pentru economie şi este un lucru neetic şi imoral”, a transmis ministrul Economiei.

Finanţarea, digitalizarea şi internaţionalizarea IMM-urilor sunt teme abordate la videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România” – ediţia a II-a.

La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox vor mai lua cuvântul Cătălin Creţu – Director General Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Daniela Marin – Principal Manager, European Bank for Reconstruction and Development, advice for small business, Marius Ghenea – Managing Partner al Fondului de Investiţii Catalyst România,  Antoaneta Curteanu – Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank, Ionuţ Ţaţa – Founder & CEO Iceberg, Leader Antreprenoriat Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Claudiu Vrînceanu – Program Director, ScaleOut (RBL), Bogdan Speteanu –  – Director Executiv, Produse Corporate, BCR şi Dumitru Nancu – Director General, FNGCIMM.

Parteneri ai evenimentului sunt , ,  şi .