AcasăActualitateVine CANICULA în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie

Vine CANICULA în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie

După zile întregi de ploi abundente, vara își intră în sfârșit în drepturi în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie arată un val de caniculă în următoarele zile.

Potrivit ANM, în perioada 10 iunie-20 iulie temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade.

Vine CANICULA în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie

Totodată, în prognoza meteo ANM publicată pentru următoarele patru săptămâni, meteorologii anunță că vremea începe să se încălzească de abia spre finalul lunii iunie.

Astfel, în săptămâna 13 – 20 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

Vine CANICULA în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie

În săptămâna 20 – 27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane, arată ANM.

Finalul lunii iunie va fi și mai călduros. În săptămâna 27 iunie – 4 iulie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în sud-vest.

Vine CANICULA în România. Prognoza meteo ANM pentru luna iunie

Totodată, în săptămâna 4 – 11 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, anunță ANM.

Ultimele Articole