Vîntu intră în închisoare

0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013.

 

Totodată, au fost menţinute sentinţele şi în cazul celorlalţi doi inculpaţi din dosar – Ovidiu Ţurcan, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, şi Alexandru Stoian, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

 

Decizia instanţei supreme în acest caz este definitivă.

 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.

 

Într-un alt dosar, în 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat la Tribunalul Bucureşti.

 

Procurorii DIICOT în cercetează pe Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi altor şapte persoane, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

 

Vîntu este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.