Vinurile româneşti şi plantele medicinale, atractive pentru China

0

Ce doi oficiali au discutat despre posibilităţile de colaborare între cele două state în domeniul agricol, reprezentantul statului chinez apreciind imensul potenţial al agriculturii româneşti. Astfel, principalele puncte ale colaborării dintre România şi statul asiatic pot fi utilizarea eficientă a terenurilor pentru reducerea suprafeţelor nelucrate, respectiv dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiilor aplicabile în domeniul agriculturii pentru obţinerea unor recolte importante calitativ şi cantitativ.

 

De asemenea, cele două ţări ar putea pune bazele unei cooperări în domeniul plantelor medicinale, atât de importante în medicina tradiţională chineză. Alte domenii în care România şi China ar putea colabora sunt creşterea animalelor sau culturile de porumb şi floarea soarelui.

 

Reprezentanta guvernului de la Beijing a mai declarat că vinurile româneşti sunt deosebit de apreciate în ţara sa şi, prin urmare, speră ca pe perioada mandatului său să dezvolte relaţiile comerciale dintre cele două state şi în acest domeniu.

 

La rândul său, oficialul român a asigurat delegaţia chineză de întregul său sprijin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele ţări şi a proiectelor care se prefigurează în domeniul agricol. De asemenea, ministrul Stelian Fuia a făcut o scurtă prezentare a sprijinului financiar comunitar şi naţional acordat în agricultură şi a posibilităţilor de investiţii în acest domeniu.

 

Ministrul Stelian Fuia a exprimat disponibilitatea MADR şi, implicit a statului român, de a trimite un ataşat comercial agricol la Ambasada României de la Beijing în vederea eficientizării relaţiilor comerciale dintre cele două state.