Vor fi multe locuri de muncă! Orașul din România unde o cooperativă locală deschide o fabrică


O cooperativă locală și-a asumat obiectivul de a valora legumele care nu îndeplinesc standardele de calitate impuse pentru categoria I, fiind adesea considerate deșeuri și respinse pentru consum. Propunerea constă în transformarea acestor legume în conserve, care vor fi ulterior comercializate pe piețele din întreaga țară.

Prin această inițiativă, se urmărește reducerea risipei alimentare, iar consumatorii vor avea acces la produse autohtone, proaspete și sănătoase, provenite din surse sustenabile și responsabile.

Fabrica urmează să fie deschisă în Brăila. Agricultorii brăileni au căutat o soluție pentru a-și menține afacerile și a obține profit din culturile lor.

În Brăila, a fost constituită o cooperativă formată din mai mulți fermieri, împreună cu omul de afaceri Nicu Ardeleanu.

„Ne dorim să avansăm la etapa următoare, de a produce în Brăila, în primul rând pentru brăileni, pentru români, și apoi, eventual, pentru export. Fermierii au avut această idee și ne bucurăm să-l avem alături de noi pe colegul nostru, Nicu Ardeleanu, care activează în zona Viziru, Însurăței și Bărăganu, pentru a prezenta acest proiect pe care noi îl vom susține necondiționat”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Se vor utiliza legumele care nu corespund standardelor pentru a fi comercializate în categoria I și care, în trecut, erau adesea eliminate de către producători.

„Am format o cooperativă și avem planuri de a deschide o fabrică de conserve de legume, deoarece legumicultorii din zonă au început deja să renunțe la producție, din cauza faptului că doar calitatea I se valorifica. Celelalte legume nu au cerere, astfel că ajung să fie abandonate și distruse de producători”, a explicat Nicu Ardeleanu, omul de afaceri, într-o conferință de presă citată de dcnews.ro.

Președintele Consiliului Județean Brăila a menționat că investiția va fi finanțată din surse private, provenite de la agricultorii interesați din județul Brăila, și va contribui la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă.

„Este o veste excelentă pentru zona noastră, o fabrică care va fi construită cu investiția fermierilor, cu sprijinul autorităților locale. Această inițiativă va genera noi locuri de muncă și va începe să producă în Brăila, ulterior comercializând în întreaga țară”, a concluzionat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed