Vremea o ia razna în weekend. ANM anunță temperaturi de peste 30 de grade

0

ANM anunță că vremea se schimbă în weekend, iar termometrele vor arăta în unele zone chiar și peste 30 de grade.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, maximele vor porni de la 20-21 de grade Celsius în Maramureș, estul Transilvaniei, chiar și în Deltă și vor atinge 29-30 de grade în extremitatea de sud-vest. Duminică mai cresc temperaturile.

Astfel, maximele vor fi între 25-30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, însă luni și marți vom avea un puseu de aer cald dinspre nordul Africii.

Un meteorolog de la ANM spune că vor exista chiar și 33 de grade, iar în Lunca Dunării se poate ajunge la 34 de grade. Vremea se va strica însă de marți.

ANM anunță o vreme extrem de caldă în weekend

„Pe măsură ce un aer mai rece va pătrunde peste vestul, centrul și nordul continentului, va împinge această masă de aer cald spre țara noastră, prin urmare luni și marți vom avea o vreme călduroasă în partea de sud și sud-est a țării pentru că vom depăși, la amiază, 30 de grade.

Vom avea maxime de până la 32, 33 de grade Celsius. În Lunca Dunării, izolat, 34 de grade, practic temperaturi de luna Iunie.

De marți seara vom avea parte de instabilitate atmosferică, perioade cu averse și descărcări electrice. În vestul centrul și nordul țării.

Miercuri vom avea o vreme instabilă în toată țara cu averse însoțite de averse și frecvente descărcări electrice. Vor începe să scadă foarte mult temperaturile miercuri în vest, nord vest, temperaturile nu vor mai trece de 15, 16 grade, iar joi și vineri ajungem cu valorile termice în jurul normelor”, a spus meteorologul ANM Mihai Timu.