W. Isaacson, Institutul Aspen: Continutul de calitate de pe online ar trebui sa fie contra cost

Urmareste interviul realizat de Emil Hurezeanu cu Walter Isaacson, presedintele Institutului Aspen pe REALITATEA.NET

„Ne-am obisnuit sa creem ca totul este gratis pe internet. Majoritatea lucrurilor de pe internet vor fi, probabil, gratuite. Totusi, anumite articole foarte bune, reviste foarte bune sau poate muzica foarte buna sau carti, ar trebui accesate contra cost. Jurnalismul n-ar trebui sa fie total dependent de publicitate, ar tebui sa existe venituri si de la cititori. Acest lucru ajuta la pastrarea unui echilibru”, a declarat Waslter Isaacson, presedintele Institutului Aspen, fost CEO CNN si manager al publicaţiei TIME.

Walter Isaacson este preşedintele Institutului Aspen, o organizaţie non guvernamentală cu activităţi în domeniul educaţional şi al studiilor de leadership şi politici publice. Walter Isaacson a fost preşedinte şi director executiv al postului de televiziune CNN şi manager al publicaţiei TIME.

Născut în 1952 în Louisiana, Walter Isaacson este absolvent al Harvard şi al Universităţii britanice Oxford. Şi-a început cariera în presă la Londra, la publicaţia Sunday Times. S-a întors apoi acasă în Statele Unite şi a lucrat la New Orleans Times.

În 1978 s-a angajat la revista TIME, unde a fost pe rând, corespondent pe domeniul politic, apoi editor al ediţiei naţionale şi editor şef în 1996. În 2001 este numit preşedinte şi director general al CNN, iar din 2003 devine preşedinte şi director general al Institutului Aspen. În plus deţine şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al organizaţiei Teach for America, instituţie care recrutează absolvenţi de facultate pentru a preda în comunităţile unde nu sunt suficienţi profesori. Isaacson este şi un apreciat scriitor.

Este autorul cărţilor: Einstein, viaţa şi universul său, Benjamin Franklin, o viaţă în stil american,  Kissinger, o biografie şi este coautor al cărţii Înţelepţii: 6 prieteni şi lumea pe care au creat-o.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed