Incendiul din Pipera declanseaza controale la depozitele de la periferia Capitalei

Urmareste imagini de la incendiul din Pipera pe Realitatea.net

Şapte pompieri au ajuns la spitalele Elias şi Floreasca după ce s-au intoxicat cu monoxidul de carbon degajat de incendiul izbucnit la un depozit de cauciucuri din Pipera, dar nu sunt în stare gravă, a declarat pentru NewsIn directorul Ambulanţei Bucureşti, Alice Grasu.

Alice Grasu a menţionat că numărul ambulanţelor a fost suplimentat, astfel încât la locul incendiului se află 7 echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti. De asemenea, la depozitul din Pipera continuă să sosească autospeciale cu apă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Cantitatea de negru de fum degajată de cauciucurile care au ars la depozitul din Pipera se va simţi în tot Bucureştiul, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, pentru NewsIn, precizând că răspândirea fumului este favorizată de bătaia vântului dinspre Pipera spre Bucureşti. De asemenea, Silvian Ionescu a declarat, pentru NewsIn, că fumul degajat de cauciucul ars este foarte periculos.

Depozitul din Pipera aparţine unei platforme italiene şi nu a fost declarat la Garda de Mediu

Depozitul de anvelope din Pipera, unde a izbucnit sâmbătă seara un incendiu, aparţine unei platforme italiene, Musco, iar Garda de Mediu nu avea cunoştinţă despre existanţa acestuia, deoarece nu a fost declarat, a precizat, pentru NewsIn, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu.

Ultimul control efectuat la platforma Musco a fost în aprilie, a mai spus comisarul şef Ionescu.

Deocamdată se aşteaptă rezultatele cercetărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Garda de Mediu urmând să stabilească sancţiunile ce se vor aplica celor responsabili de izbucnirea incendiului.

La acest moment, cele opt staţii automate amplasate în Bucureşti, aparţinând Agenţiei de Mediu, măsoară nivelul noxelor eliberate în atmosferă, a declarat Silvian Ionescu, pentru NewsIn.

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Nemeş, a declarat, pentru NewsIn, că depozitul nu avea niciun sistem de pază sau de siguranţă. Nemeş consideră că proprietarul depozitului a declarat cu totul altă destinaţie a locului respectiv, deoarece nu avea cum să obţină autorizaţie, în condiţiile în care anvelopele au fost depozitate în cantitate mare, alături de solvenţi aflaţi în bidoane de plastic.

Viorel Nemeş crede că incendiul putea izbucni din cauza unor mijloace electrice improvizate, a unui scurtcircuit al instalaţiei electrice sau de la ţigări nestinse.

Ministrul Dan Nica spune că a dispus efectuarea unor controale la toate depozitele din Bucureşti

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat duminică, la finalul ceremoniei oraganizate de Ziua Pompierilor, că a dispus ca Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să efectueze controale la toate depozitele din Bucureşti, după incendiul izbucnit sâmbătă seara în Pipera.

Ministrul a declarat că incendiul a fost cauzat de inconştienţa unor societăţi care se află în afara legii şi că, din primele date, rezultă că proprietarul depozitului de pe şoseaua Pipera nu avea autorizaţie pentru depozitarea anvelopelor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a participat duminică la manifestările organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) cu ocazia aniversării a 161 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. În cadrul ceremoniei care a durat aproximativ 30 de minute, s-au depus coroane de flori, iar cadre ale IGSU au defilat printre sutele de colegi veniţi cu familiile să asiste la eveniment.

Municipalitatea bucureşteană va controla, şi ea, depozitele de la periferia oraşului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dispus verificarea autorizaţiilor de funcţionare la depozitele de la periferia oraşului, în urma incendiului izbucnit sâmbătă seara pe Şoseaua Pipera, informează reprezentanţii municipalităţii.

Controalele la depozite urmează să fie făcute de Corpul de inspectori al municipalităţii, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Comunitare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat duminică, la finalul ceremoniei organizate de Ziua Pompierilor, că a dispus ca şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să efectueze controale la toate depozitele din Bucureşti, după incendiul izbucnit în Pipera.

Nica a mai spus că incendiul a fost cauzat de inconştienţa unor societăţi care se află în afara legii şi că, din primele date, rezultă că proprietarul depozitului de pe şoseaua Pipera nu avea autorizaţie pentru depozitarea anvelopelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed