Transelectrica va colabora cu rusii de la Inter Rao în proiecte de infrastructură

„Zilele trecute ne-am întors din Moscova. Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii Inter Rao, după vizita din luna mai, din Moscova. Atunci se formase o echipă de lucru comună, care să identifice proiecte de colaborare între Transelectrica şi Inter Rao. Este vorba în special de proiecte în infrastructura reţelei de transport de electricitate (linii şi staţii electrice – n.r.)”, a precizat directorul general al Transelectrica, Adrian Băicuşi.

Acesta a adăugat faptul că, în cursul lunii viitoare, reprezentanţii celor două companii se vor întâlni iar, pentru continuarea discuţiilor. „Vom continua aceste întâlniri periodice, iar următoarea întâlnire ar putea avea loc în România; o dată la ei, o dată la noi”, a menţionat directorul general al Transelectrica.

În ceea ce priveşte colaborările cu Rusia în domeniul gazelor naturale, Adrian Băicuşi a spus că „pe gaze, este o altă echipă de lucru” şi că de data aceasta la Moscova au fost numai reprezentanţi ai Transelectrica.

O delegaţie a Transelectrica s-a deplasat miercuri, 9 septembrie, la Moscova, pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai societăţii-omolog din Rusia, Inter Rao, şi a discuta posibilităţi de colaborare, după cum a anunţat ministrul economiei Adriean Videanu, la începutul săptămânii.

De asemenea, pe 20-21 mai 2009, ministerul român al economiei a întreprins o vizită în Federaţia Rusă, delegaţie din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi ai companiilor din domeniul energetic – Romgaz, Transgaz şi Transelectrica. În cadrul întâlnirii, au fost abordate proiectele viitoarelor coridoare energetice şi aspecte ale colaborării în cadrul Comisiei mixte româno-ruse.

Acţionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care este formată din 78 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA şi 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV şi 750kV, aflate în gestiunea celor opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale în Bucureşti, Bacău, Constanţa, Cluj, Craiova, Piteşti, Sibiu, Timişoara.

De asemenea, în prezent, Transelectrica are şase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service şi Teletrans.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed