AcasăEconomieWall Street a crescut miercuri, după ce şeful Rezervei Federală a semnalat...

Wall Street a crescut miercuri, după ce şeful Rezervei Federală a semnalat majorări mai mici ale dobânzii cheie în viitor

Indicele Dow Jones a urcat cu 1,4%, S&P 500 cu 2,2%, iar Nasdaq cu 3,3%.

”Este justificat să moderăm ritmul măjorărilor noastre de dobândă, pe măsură ce ne apropiem de nivelul de restrângere suficient pentru a reduce inflaţia. Momentul moderării ritmului majorărilor ar putea veni cel mai devreme la reuniunea din decembrie”, a afirmat Powell într-un discurs susţinut la Brookings Institution din Washington DC.

Creşterea preţurilor acţiunilor a fost totuşi reţinută în condiţiile în care Powell a avertizat că Fed ar putea continua politica restrictivă o perioadă lungă de timp, înainte de a încheia lupta cu inflaţia.

”În pofida unor evoluţii promiţătoare, mai avem un drum lung de parcurs înainte de a restabili stabilitatea preţurilor”, a spus Powell.

Comentariile lui Powell au încurajat optimismul unora dintre investitori că Fed va majora dobânda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la viitoarea sa reuniuni, după patru majorări consecutive cu 0,75 puncte procentuale, pentru a tempera inflaţia.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut uşor în urma informaţiilor.

 

Ultimele Articole