x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(6) "retail"

Walmart şi Amazon, în luptă directă pentru supremaţia din retail. Cine va câştiga bătălia?

Walmart urmăreşte de ani buni să prindă din urmă Amazonul pe partea de online. La rândul său, Amazon, condus de miliardarul Jeff Bezos, a încercat o serie de experimente pentru a submina dominaţia Walmart din comerţului tradiţional, scrie Financial Times.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.06.2017, 12:52 | Actualizat: 18.06.2017, 12:52

Cu toate acestea, achiziţionarea de către Amazon a Whole Foods, cel mai mare pariu financiar al lui Jeff Bezos până în prezent, ar putea fi o admitere din partea celor mai mari doi jucători că viitorul cumpărăturilor va fi un hibrid online şi offline.

 

Achiziţia, prin care Amazon a moştenit mai mult de 400 de magazine fizice şi pentru care a plătit 13,7 miliarde de dolari, s-a lovit de anunţul lui Walmart care a cumpărat Bonobos, vânzător online de haine, pentru 310 milioane de dolari – a cincea achiziţie din comerţul electronic în mai puţin de un an a companiei.

 

“Se întâlnesc la mijlocul de acum”, spune Chieh Huang, directorul executiv al Boxed, un start-up din comerţul electronic. “Dacă vă gândiţi la un vârf de munte, pe de o parte aveţi adepţii tehnologiei care încearcă să descopere comerţul cu amănuntul, în timp ce comercianţii cu amănuntul încearcă să descopere tehnologia. Amazon a spus acest lucru: vom începe să ne dăm seama mai repede cum funcţionează comerţul cu amanuntul plătind 13 miliarde de dolari”, potrivit Financial Times.

 

Amazon şi Walmart au făcut o serie de mişcări pentru a-şi pune în balanţă startegiile, companiile realizând împreună vânzări de peste 600 de miliarde de dolari în ultimul an fiscal, şi se străduiesc să devină destinaţia go-to pentru produse de la scutece la căşti pentru realitate virtuală.

 

 

mai multe pe ZF