Zelenski va rezolva CRIZA! Anunțul venit chiar acum din Ucraina

0

Zelenski face promisiuni în legătură cu imensa criză de combustibil care face ravagii. Liderul de la Kiev spune că va rezolva problema.

Ucraina va rezolva în curând criza de combustibil, chiar dacă forţele ruse au distrus o serie de depozite petroliere, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Menționăm faptul că anunțul acestuia vine după ce Rusia a atacat în această săptămână principalul producător de combustibil din Ucraina, rafinăria de petrol Kremenciuk, precum şi alte câteva mari depozite.

“Se înregistrează cozi şi creşteri de preţuri la benzinării în multe regiuni din ţara noastră”, a afirmat Zelenski într-un discurs transmis în cursul nopţii.

Zelenski, promisiune pentru Ucraina

“Ocupanţii distrug în mod deliberat infrastructura pentru producţia, furnizarea şi depozitarea de combustibil. Rusia ne-a blocat de asemenea porturile, aşa că nu există soluţii imediate pentru a acoperi deficitul”, a adăugat el.

“Dar guvernul promite că într-o săptămână, maxim două, va funcţiona un sistem de furnizare de combustibil pentru Ucraina care va preveni lipsurile”, a mai spus Zelenski.

Ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, a transmis printr-un comunicat că deficitul de combustibil va fi acoperit într-o săptămână, deoarece operatorii din Ucraina au semnat contracte cu furnizori europeni.