Presa franceză anunţa ieri, 21 noiembrie, că s-a confirmat ipoteza conform căreia medicamentul a provocat moartea a 256 de pacienţi. Agenţia Europeană a Medicamentului susţine în continuare tratamentul cu Pradaxa, în ciuda informaţiilor vehiculate de presa europeană, informează Reuters." />
x


 • EUR
  4.4075
  USD
  4.0152
 • 29° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  19 km/h
  Umiditate

  45%
  Presiune

  982 hPa
string(4) "news"

Cât de sigur e tratamentul cu Pradaxa

Presa franceză anunţa ieri, 21 noiembrie, că s-a confirmat ipoteza conform căreia medicamentul a provocat moartea a 256 de pacienţi. Agenţia Europeană a Medicamentului susţine în continuare tratamentul cu Pradaxa, în ciuda informaţiilor vehiculate de presa europeană, informează Reuters.

Author: Stefan Teodorescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.11.2011, 10:04 | Actualizat: 22.11.2011, 10:04

Pradaxa este un medicament folosit pentru prevenţia accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii cu fibrilaţie atrială aflaţi la risc crescut de accident vascular cerebral, dar şi pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge la adulţii care au suferit o operaţie de înlocuire a şoldului sau a genunchiului. Medicamentul se eliberează exclusiv pe bază de prescripţie medicală. Pentru mai multe informaţii despre medicament, intră aici.

Substanţa activă conţinută de Pradaxa se numeşte dabigatranul etexilat.
Cel mai frecvent efect secundar al medicamentului este sângerarea, se precizează în prospectul medicamentului Pradaxa (efect observat la mai bine de 1 din 10 pacienţi). Cu toate acestea, riscul de hemoragie la pacienţii trataţi cu Pradaxa e semnificativ mai mic decât la pacienţii cărora le-a fost administrată warfarină, de exemplu.