Sorin Roşca Stănescu intră în forţă în online, cu banii lui Patriciu

Conţinut, online gaming, ecommerce şi reţea socială. Platforma online pe care Sorin Roşca Stănescu o va lansa peste o lună, cu ajutorul unei investiţii de 2 milioane de euro, le va avea pe toate. Conform paginademedia.ro Dinu Patriciu este investitorul principal în acest proiect, cu o participație de 60%, restul de 40% reprezentând investiția lui Roșca Stănescu.

“Corect va juca corect”, a declarat Roşca Stănescu pentru MONEY.RO, referindu-se la strategia pe care proiectul său online o va aborda. ”Corect nu va încerca să distrugă concurenţa, internetul funcţionează după alte legi, în internet e loc pentru fiecare.” Proiectul Corect, care va cuprinde portalul de ştiri CorectNews, siteul de online gaming CorectGames , reţeaua socială CorectFriends şi platforma de ecommerce CorectShop va fi lansat peste maxim o lună, după cum spune acesta.

„Nu va exista un centru al platformei, în sens financiar. Fiecare site, fiecare portal, va reprezenta o sursă de câştiguri mai mari sau mai mici şi fiecare va oferi ceva: unele vor ofer informaţii, altele vor oferi servicii. În general nu ne vom limita la monetizarea din publicitate pentru că banii care intră în internet sunt destul de puţini.”

Cu toate acestea fostul director al ziarului Ziua se aşteaptă ca investiţiile în publicitatea online să crească în următorii ani deşi spune că nu are un procent.  “Cât de mult va creşte?Suficient ca să putem supraviețui”, spune el. “În mod cert va fi o creştere, probabil că vom urma trendul întregii planete. Piaţa de internet e singura care n-a scăzut.”

Un rol important în strategia online a lui Roşca Stănescu îl va juca reţeaua de socializare CorectFriends, în curând pe desktop-urile din întreaga ţară. “Îi acordăm o importanţă extraordinar de mare, asta e tot ce vă pot spune deocamdată. Va fi online în noiembrie, odată cu CorectNews.”

Cărţi digitale pentru toţi românii, de la 2 lei

 Librăria lansată astăzi reprezintă pariul lui Roşca Stănescu cu trendul global de digitalizare. “Pe Amazon, cea mai mare librărie virtuală din lume, anul acesta vânzările cărţilor digitale au depăşit pentru prima dată vânzarea cărţilor în format fizic. Este o tendinţă pe întreaga planetă în direcţia cărţii digitale şi m-am gândit că literatura românească şi cititorul român merită şi el acest efort”. Conform acestuia dezvoltarea librăriei, la care se lucrează de mai bine de 6 luni, a costat câteva zeci de mii de euro, investiţie ce va fi recuperată în următorii 2 ani.

„N-am o evaluare foarte exactă în acest moment pentru că CorectBooks este parte componentă a unui proiect mult mai mare şi va trebui să repartizăm în mod corect cheltuielile. Am cerut astăzi să se facă o evaluare exactă dar cred că e vorba de în jur de 100.000 de euro”, a mai adăugat el.

Deşi în România numărul de e-readere şi tablet-uri, dispozitive dedicate cărţilor în format digital, este încă mic, de ordinul sutelor, Roşca Stănescu spune că asta nu reprezintă un impediment pentru CorectBooks. “Deocamdată nu sunt multe asemenea dispozitive dar noi creăm practic cererea pentru acestea. Lansând această librărie venim cu o tentaţie în plus pentru oameni ca să își cumpere aceste e-readere, ca să aibă până la urmă în format digital toată literatura românească”, spune el.  “Nu trebuie să neglijăm deloc faptul că avem câteva milioane de români în străinătate pentru care e destul de dificil să îşi procure o carte românească în format clasic şi pentru ei oferta acestei cărţi digitale e foarte tentantă.”

În ce priveşte gradul de disponibilitate al populaţiei din România pentru a face trecerea asta către cărţile digitale Stănescu . “Eu sunt optimist pentru că România are uriaşe resurse în direcţia asta şi ritmul în care românii încep să se obişnuiască cu internetul este foarte mare.” Cărţile digitale vor putea fi citite pe orice suport electronic iar preţurile acestora vor începe de la 2 lei, ca regulă generală acestea fiind însă cu 40-50% mai mici decât preţul cărţii tipărite.

“În clipa asta avem contracte cu vreo 40 de edituri, nu știu câte cărți am reușit sau vom reuși până mâine să instalăm dar contracte și cărți în lucru pentru a fi instalate sunt foarte multe.  Într-un final – peste câteva luni de zile – vom vorbi de 8-10.000 de titluri. Asta înseamnă practic cam toată literatura română”, spune Stănescu. “Vom avea si titluri ale autorilor străini, o parte din ele au fost deja instalate dar grosul va veni pe măsură ce editurile obţin de la aceştia drepturile de a le distribui cărţile în format electronic, pentru că foarte multe dintre edituri nu au cumpărat acest drept.”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed