Orașul în care se trăiește cel mai bine din România

Datele studiului arată şi o inversare a trendului în ceea ce priveşte preferinţele de mutare ale românilor, în condiţiile în care 66,5% au spus că s-ar muta în ţară, faţă de 31,25% care şi-au exprimat dorinţa de a se muta în străinătate.

Peste 15 la sută din români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială într-un studiu prezentat vineri la Cluj, care pune în top şi Timişoara şi Bucureştiul.

 

Marcel Ionescu-Heroiu, expert senior dezvoltare urbană la Banca Mondială, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că studiul realizat de Banca Mon­dia­lă şi prezentat la Facultatea de ştiinţe politice, ad­ministrative şi ale comunicării (FSPAC) a UBB în cadrul prelegerii „Oraşe Magnet. Ce pot face oraşele româneşti pentru a fi mai atractive pentru oameni”, a avut ca scop regândirea politicii de dezvoltare regională pe perioada de programare 2021 – 2027.

 

„În ceea ce priveşte preferinţa oamenilor, s-a răs­puns la un chestionar aplicat la nivel naţional în perioada mar­­tie – aprilie 2017 pe un eşantion de 1.250 de res­pon­denţi care au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar mu­ta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc, iar 15,32% din cei chestionaţi s-ar mu­ta la Cluj, acesta fiind primul în top, a­traşi de calitatea vie­ţii şi de serviciile de sănătate din o­raş, educaţie uni­­versitară, locuri de muncă, mediul cul­­tu­ral-artistic di­namic, mediul economic activ, mai ales pe ser­­vicii cu va­loare adăugată mare, cum ar fi IT, in­dus­tria far­ma­ce­utică, consultanţă. Cluj-Napoca este ur­mat de Bu­cureşti cu 14,46% şi Timişoara cu 11,88%. Stu­diul a fost făcut de Banca Mondială în colaborare cu CE, sco­­pul fiind regândirea politicii de dezvoltare regio­na­lă pe perioada de programare 2021 – 2027”, a spus Ionescu-Heroiu.

 

mai multe, pe ZF.ro.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed