Primarul din Vaslui care declară război leneşilor. Sătenii care nu-şi caută de muncă nu vor mai primi ajutoare sociale

În judeţul Vaslui, peste 10.500 de persoane sunt la limita sărăciei şi trăiesc din ajutoare sociale acordate de stat. Un primar din judeţ susţine că s-a săturat să vadă cum unii dintre consăteni s-au obişnuit să trăiască din mila statului, aşteptând lună de lună ajutorul social, fără a se interesa de un loc de muncă.

 

Profitând de faptul că AJOFM Vaslui organizează o bursă generală a locurilor de muncă, Mihai Moraru, primarul comunei Ştefan cel Mare, i-a anunţat pe toţi asistaţii sociali din comună că dacă nu se vor prezenta să îşi caute un loc de muncă, nu li se vor mai acorda ajutoare sociale.

 

 

“Vineri, 07 aprilie 2017, ora 09:00, toţi beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, aflaţi în evidenţa AJOFM Vaslui, se vor prezenta obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Neprezentarea la această actiune se consideră refuzul locului de muncă şi se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social”, se arată în comunicarea pe care primarul Mihai Moraru a afişat-o la primărie.

 

Comuna Ştefan cel Mare are aproximativ 150 de familii asistate social, sub media pe judeţ, însă primarul Moraru consideră că localnicii ar putea să îşi găsească mai uşor de muncă, având în vedere că această comună se află în apropiere de municipiul Vaslui, iar bursa AJOFM este văzută că o oportunitate.

”Ştim că nu este uşor găsirea unui loc de loc de muncă însă cred că macar cu ocazia bursei organizate de AJOFM cei fără loc de muncă pot să încerce să găsească ceva raportat la nivelul lor de pregătire. Dacă nu o fac, atunci înseamnă că nu vor să muncească, iar noi nu încurajăm comoditatea şi statul cu mâna întinsă”, a declarat primarul Mihai Moraru.

 

Primarul Moraru nu se află la prima tentativă de a-şi responsabiliza consăteni. Recent, în cadrul unei întâniri cu localnicii, edilul le-a atras atenţia asupra faptului că au transformat microbuzele şcolare în adevărate taxiuri. Potrivit primarului, mulţi părinţi obişnuiesc să oprească microbuzul la poartă, chiar dacă locuiesc în apropierea şcoalii. În mod normal, microbuzele şcolare ar trebui să fie folosite de elevii din satele arondate care învaţă la şcoala din centrul comunei.

 

“Am observat că, în ultima perioadă, copiii care stau la câteva sute de metri de şcoli stau şi aşteaptă microbuzele, pentru că nu vor să meargă pe jos 100 sau 200 de metri. Ba chiar, am văzut că microbuzul opreşte din poartă în poartă, pentru a lua copiii, ceea ce mi se pare de neînţeles. Pe vremea noastră veneam la şcoalp fără niciun microbuz, pe jos, de la sate din 2-3 km distanţă. Dacă lucrurile s-au schimbat, acum, nu înseamnă că microbuzul este pe post de taxi, să oprească din metru în metru pentru copiii din satele în care sunt şcolile”, afirmă edilul vasluian.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed