10 AUGUST nu poate fi închis! DORU OPREA vine cu o soluție, în cinci pași

0
9
10 AUGUST nu poate fi închis! DORU OPREA vine cu o soluție, în cinci pași

Doru  Oprea, unul dintre protestatarii răniți grav la mitingul din 10 august, susține că va urma cinci pași prin care încearcă redeschiderea dosarului pentru evenimentele din acea zis. El spune că acest dosar s-a închis fără să fie audiat, deși a fost grav rănit. De asemenea, nici alte victime din 10 august nu au fost audiate, iar Oprea îi menționează. El spune că va face o plângere la CEDO împotriva statului român.

 

44 de ani de la cea mai mare catastrofă prin care a trecut România. Experții vin cu vești care dau fiori

 

 

 

Dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis marți Tribunalul București, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este una definitivă.

După anunțarea deciziei de menținere a clasării dosarului, mai mulți lideri politici s-au exprimat public în legătură cu decizia instanței.

 

Ce vedete AU FURAT alături de Beatrice Rancea. Nume grele, în dosarul fraudei de la Opera din Iași

 

Iată postarea lui Doru Oprea

Vad ca se incearca bagatelizarea represiunii sangeroase a Statului Roman impotriva cetatenilor sai din data de 10 August 2018 chiar de unii care au fost acolo, au luat gaze dar au plecat la o pizza sau la o bere pe la ora 21:00 lasandu-ne pe noi acolo, carne de tun.

Spun sangeroasa pentru ca acolo in piata a curs sange, o bucata din mine, din piciorul meu a ramas acolo pe caldaram. In afara de cazul meu care a fost mediatizat am observat ca multi nu ii stiu pe ceilalti care au fost raniti si s-au constituit parti vatamate in dosar.

Octavian Ureche a fost la fel lovit de o grenada in pulpa, capacul fierbinte facandu-i o gaura foarte mare care a necesitat operatie in acea noapte. Cu mine la Spitalul Universitar la Urgente a fost si Luiza Mihalcioiu, o tanara care avea laba piciorului gaurita de o grenada si ambele picioare arse pana la genunchi. Eu am fost externat dupa 9 zile si 2 operatii, Luiza a mai ramas in spital, am inteles ca trebuia sa poarte gips inca trei luni de zile.

Tot acolo a mai fost o doamna(a decedat ulterior lovita pe trecere de pietoni de o masina) Marcela Posarlie, dansa avea parul, sprancenele arse si mana dreapta. A fost mutata ulterior pe Floreasca.

Tot in piata a mai fost lovita si Anca de la Lente Cafe, ea suferind arsuri pe ambele picioare.
Camaradul meu, fotograful Octav Dragan a fost gazat si alergat pe strazi de jandarmi trebuind sa se refugieze impreuna cu alti oameni la Muzeul Taranului Roman.

Pe acesti oameni ii cunosc personal, stiu ca au mai fost multi dar povestile lor nu au fost aduse in atentia publicului.

Ca sa inchei, repet ce am spus si in presa si la tv, am depus dupa externare in sept 2018 plangere penala impotriva Ministrului de Interne, Prefectului Capitalei, Sefului Jandarmeriei si Colonelului in Alb si nu am fost audiat niciodata ca parte vatamata de procurorul de la DIICOT care a clasat cazul. Nici pana astazi nu am primit decizia de clasare.

In continuare voi face urmatorii pasi:
1. Voi trimite o sesizare Ministrului Justitiei pentru a-l informa de faptul ca dosarul a fost clasat fara sa fiu audiat.
2. Voi sesiza sectia de procurori de la CSM tot pe acest subiect
3. Voi cere DIICOT decizia de clasare precum si tot ce am predat la Parchetul Militar, blugii rupti de grenada si plini de sange, tricoul cu sange si imbibat de gaze, capacul de grenada precum si celelalte doua bucati extrase din mine, mai precis de la 2 mm de artera femurala.
4. Voi da in judecata in Civil, Jandarmeria Romana pentru ca am participat la un miting in mod pasnic si am fost impuscat si viata mi-a fost pusa in pericol.
5. Voi face plangere la CEDO si voi da Statul Roman in judecata.”