10 ghicitori și întrebări capcană pe care să le spui prietenilor atunci când te vezi cu ei

0
prieteni

Când ești cu prietenii și ai o lipsă de inspirație, întrebările capcană sunt o idee bună. Pe lângă că testează limitele celor apropiați, timpul trece altfel când le folosești.

Îți propunem deci 10 ghicitori și întrebări capcană pe care să le spui prietenilor atunci când te vezi cu ei.

Câte timbre de 2 lei sunt într-o duzină?

Răspuns: 12 timbre de 2 lei sunt într-o duzină.

La un concurs de alergare îl depășești pe adversarul de pe locul 2 exact pe linia de sosire. Pe ce loc ai terminat cursa?

Răspuns: Pe locul 2, locul concurentului pe care l-ai depășit pe linia de sosire, nicidecum locul 1, care, oricum, trecuse linia de sosire. De altfel, în timpul oricărei curse, la orice moment al ei, dacă ai depășit adversarul de pe locul 2, tu vei fi în locul lui pe locul 2, concurentul de pe locul 1 fiind tot în fața ta.

10 ghicitori și întrebări capcană pe care să le spui prietenilor atunci când te vezi cu ei

O rachetă de tenis și o minge de tenis costă împreună 110 euro. Cât costă fiecare, știind că racheta este cu exact 100 de euro mai scumpă decât mingea?

Răspuns: Mingea costă 5 euro, iar racheta 105 euro, cu 100 de euro mai mult. Suma este 110 euro.

Un bărbat şi fiul său biologic au un accident de maşină. Băiatul este dus de urgenţă la spital, direct în sala de operaţii. Medicul chirurg, la vederea pacientului, exclamă, pe bună dreptate: „Dar acesta este fiul meu biologic!”. Cum se pote explica?

Răspuns: Medicul chirurg este mama băiatului accidentat.

Într-o cameră fără curent electric și ferestre ai la dispoziţie o lampă cu petrol, o lampă cu benzină şi o lumânare. Ce aprinzi mai întâi?

Răspuns: Un chibrit sau o brichetă.

Dacă 5 mașini fac 5 nasturi în 5 minute, în cât timp ar face 100 de mașini 100 de nasturi?

Răspuns: 100 de nasturi tot în 5 minute, deși, poate, instinctiv, ai răspuns 100 de minute.

10 ghicitori și întrebări capcană pe care să le spui prietenilor atunci când te vezi cu ei

Care sunt cele 3 zile consecutive pe care poți să le spui fără să foloseşti cuvintele luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică?

Răspuns: Ieri, azi şi mâine.

Pe un lac există o porțiune acoperită de nuferi. În fiecare zi, suprafața acoperită de nuferi se dublează în mărime. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în cât timp vor ocupa jumătate din acesta?

Răspuns: Nuferii acoperă jumătate din suprafața lacului în 47 de zile, în cea de-a 18-a zi își dublează aria acoperotă, adică tot lacul. Chiar dacă, poate, intuitiv, ai răspuns 24 de zile.

Tatăl Adrianei are cinci fete: Ana, Alina, Anemona și Ariana. Cum o cheamă pe a cincea?

Răspuns: Adriana.

Anne Marie s-a născut pe 27 decembrie, dar, cu toate acestea, ziua ei de naştere este mereu… vara! Cum se explică „fenomenul”?

Răspuns: Anne Marie locuieşte în emisfera sudică, unde vara astronomică este între 21 decembrie și 21 martie.