15 ani de la moartea lui Michael Jackson. Câți bani continuă să facă artistul cel mai bine plătit după moarte

Astăzi se împlinesc 15 ani de la moartea legendarului Michael Jackson, un icon cultural a cărui influență și moștenire continuă să genereze venituri colosale.

 Deși a părăsit această lume pe 25 iunie 2009, cu datorii de 500 de milioane de dolari, averea sa a crescut spectaculos, consolidându-și poziția de artistul cel mai bine plătit după moarte. Conform specialiștilor, numele lui Michael Jackson produce anual în jur de 60 de milioane de dolari. Această sumă uriașă este rezultatul unui management eficient al imaginii și drepturilor sale de autor, beneficiind familia, casa de discuri și administratorii averii sale.

15 ani de la moartea lui Michael Jackson. Venituri colosale post-mortem

În primii ani după moartea sa, albumele vândute post-mortem au adus venituri de peste 700 de milioane de dolari. În plus, filmul lansat postum, „This is It„, a generat peste 500 de milioane de dolari, adăugând o sumă considerabilă la averea artistului. În total, creația lui Michael Jackson a adus venituri de peste 1,5 miliarde de dolari din drepturi de autor în ultimii 15 ani.

Aceste cifre impresionante l-au poziționat pe primul loc în clasamentul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viață, depășind nume mari precum Elvis Presley, Prince și John Lennon.

Ultimele zile și moștenirea lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit în urma abuzului de substanțe medicinale și recreative, cu puțin timp înaintea unui mare turneu anunțat. Artistul se pregătea să revină în forță cu o grandiosă serieo la Arena O2 din Londra. Din păcate, pe 25 iunie 2009, a fost descoperit fără suflare în reședința sa din Los Angeles.

Moștenirea lui Michael Jackson rămâne una impresionantă. De-a lungul carierei sale, a redefinit standardele industriei muzicale și a lăsat în urmă o colecție vastă de hituri, albume și videoclipuri iconice. Chiar și după moartea sa, impactul său cultural și financiar continuă să fie resimțit în întreaga lume.

În concluzie, la 15 ani de la dispariția sa, Michael Jackson rămâne o figură centrală în cultura pop, dovedită prin faptul că muzica sa continuă genereze venituri pentru mulți ani de acum înainte.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed