24 iunie, Sânzienele. Ce este interzis să faci de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

24 iunie, Sânzienele. Ce este interzis să faci de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul mai poartă numele de Sânzienele sau Drăgaica. Este o sărbătoare cu dată fixă, iar creștinii o sărbătoresc anual la data de 24 iunie.

De asemena, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sau Sânzienele sunt trecute în calendarul ortodox cu cruce roșie. Se merge la biserică în această zi, se dă de pomană și de asemenea, o altă tradiție spune că e bine să ducem la biserică flori de sânziene și să le așezăm lângă icoane.

24 iunie, Sânzienele. Ce este interzis să faci de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Ce este interzis să faci de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul sau de Sânziene? În primul rând, treburile casnice, mersul la câmp, tricotatul dar și cusutul sunt pe această listă.

Se spune că atragi mânia divină și pedepsele asupra ta dacă încalci această tradiție. De asemenea, de Sânziene nu e bien să te speli pe cap, pentru că albești mai devreme.

O altă regulă spune că nu se dau lucruri cu împrumut în această zi de sărbătoare pentru că se vor lega farmecele de tine și că totodată nu ai voie să fii trist.

24 iunie, Sânzienele. Ce este interzis să faci de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Cine e trist de Sânziene ori de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul va fi trist tot anul. Aceeași regulă e valabilă și pentru somn. Cine doarme în această zi de sărbătoare va fi somnoros tot anul.

Certurile sunt și ele interzise de Sânziene iar o altă regulă mai spune că nu ai voie să guști din bucate până nu se termină Sfânta Liturghie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed