30 milioane de mici au cumpărat românii în vacanța de 1 mai. Povestea micului!

0

30 milioane de mici au cumpărat românii în vacanța de 1 mai. Estimările statistice din România sunt similare cu cele de anul trecut, chiar dacă regulile de distanțare socială au fost mai rigide în 2020.

Anual, în țara noastră se consumă între 20.000 și 25.000 tone de pasta de mici. Adică în jur de… 440 milioane de mici ajung pe grătarele românilor, potrivit ARC (Asociația Română a Cârnii), care a estimat anul acesta o cantitate similară cu cea din ultimii trei ani, în jur de 30 milioane mici. Într-un procent majoritar, preferații românilor au fost micii  obținuți din amestecul de de carne de porc și vită, urmați de cei din vită, porc și oaie.

„Anul acesta se estimează un consum asemănător cu cel de anul trecut, în jur de 30 de milioane de mici, având în vedere faptul că Paştele Ortodox a coincis cu populara sărbătoare de 1 Mai. Preţurile nu s-au modificat semnificativ faţă de anul trecut, pentru că fiecare companie şi-a evaluat costurile cu mult timp înainte”, au declarat reprezentanții procesatorilor de carne.

Dan Diaconescu se întoarce, dar nu pe micile ecrane! Îl puteți vedea contracost

30 milioane de mici au cumpărat românii în vacanța de 1 mai și 40 de mici pe an consumă în medie, un român într-un an. Potrivit statisticilor, raportat la populația activă, reiese că un român consumă o medie de 40 mici pe an. În perioada de dinaintea sărbătorii de 1 Mai producția micilor înregistrează o creștere de până la 30% față de perioada obișnuită.

Istoria micului românesc pusă pe seama unei întâmplări culinare

Nașterea micului nostru nelipsit de la niciun grătar al românilor, e datată din secolul XX. Legenda spune că primul mic a fost mâncat la hanurile din Centrul Istoric al Bucureștiului de astăzi, și a ajuns pe grătar dintr-o întâmplare. Se spune că un bucătar popular al vremii, Iordache Ionescu area o rețetă specială de cârnați pentru grătar, renumită, spune istoricul Dan Falcan. Primii mici au apărut pentru că mațele pentru cârnați s-au terminat și, din cauza cererii, acesta a fost nevoit să pună pe grătar compoziție de cârnat. Câțiva specialiști culinari consideră că micul a venit din Turcia de acum 300-400 ani. În medie, anual, 30 milioane de mici cumpără românii în vacanța de 1 mai.

Super Dacia lui Ceaușescu de 150 CP. Bolidul dictatorului avea dotări unice