5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 06.04.2012

0

zf.ro: 2 milioane de euro ocolesc săptămânal vistieria Hidroelectrica. Ministerul Economiei, proprietarul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, susţine că se doreşte identificarea unor soluţii „cu maximă urgenţă” prin care contractele directe ale companiei să fie renegociate sau anulate, după cum a precizat ieri Tudor Şerban, consilierul ministrului economiei, dar realitatea arată că de zece ani aceste contracte sunt de neclintit în ciuda declaraţiilor politice.

 

wall-street.ro: Jeffrey Franks isi incheie misiunea in Romania. Ce lasa in urma si ce urmeaza? Mandatul lui Jeffrey Franks in calitate de reprezentant al Fondului Monetar International (FMI) in Romania se va incheia la inceputul lunii mai, iar in locul acestuia va veni un olandez, au precizat surse apropiate discutiilor pentru Wall-Street.ro.

 

business24.ro: FMI, „inger sau demon”? Romania mai mult a pierdut – Analisti. Sintagme precum „credibilitatea in fata investitorilor” au fost folosite de politicieni foarte des in ultimii ani pentru a justifica de ce Romania accepta conditiile aspre ale acordului cu Fondul Monetar International.

 

dailybusiness.ro: Mostenirea Guvernului Boc. Cum am ajuns sa castigam in plus 80 lei/luna. Romanii au avut de castigat de pe urma guvernarii Emil Boc, dovada ca, in ultimul trimestru in 2011, au ramas in buzunar, in medie, cu 80 de lei pe luna, dupa ce si-au acoperit toate cheltuielile. Cel putin asta afirma Andreea Paul Vass, consilierul premierului Ungureanu.

 

capital.ro: «România nu poate funcţiona cu deficit de 1%». Sebastian Vlădescu îşi ponderează opiniile aşa cum şi-a împărţit mandatele. Ministru de finanţe în două echipe guvernamentale, Tăriceanu (2005-2007) şi Boc (2009-2010, când şi-a dat demisia din PNL), Vlădescu consideră că Pactul fiscal european este bun pentru România doar dacă nu vom fi mai catolici decât papa, creşterea salariilor bugetarilor este necesară şi posibilă, iar investiţiile străine vor reveni, cu condiţia reformării sistemului fiscal şi a unei strategii coerente pentru exploatarea resurselor minerale.