Cu ce preţuri atacă piaţa imobiliară dezvoltatorii care lansează proiecte în plină criză

Un grup de investitori din Anglia, Elveţia şi zona Golfului, care au achiziţionat mai multe terenuri în Capitală, dar şi în Dobrogea pentru construcţia de parcuri eoliene, investesc 50 de milioane de euro în patru proiecte rezidenţiale, trei dintre ele situate în Frumuşani, iar al patrulea la Ghimpaţi.

„Investiţia pentru fiecare proiect în parte este asigurată de grupuri de investitori, între doi şi cinci, iar banii provin din surse proprii. În cel mult o lună vom obţine toate autorizaţiile necesare şi vom demara lucrările de construcţie, în paralel, la toate proiectele. În primă fază, vom dezvolta câte 6-10 case din fiecare proiect, care vor finalizate în luna iunie a anului viitor. Vom avea şi case care se vor încadra la TVA de 5%”, a declarat Nicu Dinu, directorul de vânzări şi marketing al Alege Casa.

Cele patru proiecte sunt: Fortune Park cu 50 de case, Park Way cu 45 de case, Paradis Park cu 148 de case, din Frumuşani şi Copacul Verde, cu 101 vile, din Ghimpaţi. Preţurile pornesc de la 90.000 de euro pentru o casă cu o suprafaţă construită de 150 mp şi 120 mp utili, dar şi o curte de 150 de mp.

Cel mai mare proiect este Paradis Park, ce urmează a fi construit pe o suprafaţă de 7,8 hectare, iar cel mai mic va fi Fortune Park care va fi contruit pe un teren de 26.000 mp. Vânzările vor începe de-abia în luna martie a anului viitor, până atunci însă doritorii de locuinţe pot face o rezervare pentru care nu se va plăti nici un avans.

Cumpărătorii sunt interesaţi de rate la dezvoltator, unii dezvoltatorii nu

“Nu vă supăraţi, unde e situat proiectul?” , “În Matei Basarab”, “Şi se poate cu rate la dezvoltator?”, “Nu”. Acesta a fost scurtul dialog purtat între reprezentantul de vânzări şi un vizitator interesat de achiziţia unei locuinţe.

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

<!-DDDDDezvoltatorul proiectului în cauză, Young Residence, care dispune de 20 de unităţi locative vrea să atragă muşterii cu preţuri de 1.300 de euro pe mp. Proiectul a fost conceput astfel încât cei care vor achiziţiona un apartament să aibă posibilitatea de a-l compartimenta după bunul plac de la stadiul “la gri”.

Tipurile de apartamente disponibile sunt: garsoniere, apartamente cu două şi trei camere. Reprezentanţii companiei care se ocupă de promovarea proiectului sunt misterioşi când sunt întrebaţi de cine este finanţatorul proiectului, mulţumindu-se să spună că este vorba de o persoană fizică care a mai construit clădiri de birouri în Capitală.

120.000 de euro pentru un apartament cu trei camere în buricul târgului

Compania italiană TEC General Invest, care deţine mai multe terenuri în centrul Bucureştiului, dar şi la Timişoara şi pe litoral, vinde apartamente de trei camere cu suprafeţe între 68 şi 110 mp în Victoria Residene la preţuri pornind de la 120.000 de euro cu tot cu TVA, până la 200.000 de euro, adică cu preţuri cuprinse între 1.700 şi 1.800 de euro pe mp. Proiectul va fi finalizat luna viitoare, iar din cele nouă apartamente mai sunt disponibile şapte. „Compania deţine mai multe terenuri în Capitală, iar la anul vrea să demareze construcţia unui proiect cu 80 de locuinţe de vacanţă, cel mai probabil la Costineşti, iar investiţia necesată este de opt milioane de euro. În Italia, compania dezvoltă peste 1.000 de locuinţe, dar în România vrea să se concentreze pe proiecte mai mici, de până la 20 de apartamente”, ne-a declarat George Marcu, directorul agenţiei Green Angels, care se ocupă de promovarea şi vânzarea proiectului.

Garsonieră la 21.000 de euro, apartament cu trei camere la 35.000 de euro

De asemenea, compania Metropolitan Capital Group vrea să dezvolte 170 de apartamente la Mogoşoaia, ale căror preţuri pornesc de la 21.000 de euro pentru o garsonieră, 27.000 pentru un apartament cu două camere şi 35.800 de euro pentru unul de trei camere, toate construite pe structură metalică.

Pe lângă acest proiect, dezvoltatorul a mai lansat alte patru noi proiecte de case la Crevedia şi la Tărtăşeşti. Preţurile pentru o casă în proiectul Praefectus pornesc de la 45.000 de euro, pentru cele din Imperator preţul de pornire este de 54.000 de euro, pentru cele din Legatus pornesc de la 72.000 de euro, iar cele din Quaestor sunt ceva mai scumpe: de la 81.000 de euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed