WAYN.com: România este percepută drept cea mai nesigură ţară europeană

Specialiştii de la Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor au identificat în repetate rânduri potenţialul turistic al României, însă o analiză în rândul membrilor site-ului WAYN.com, dedicat turiştilor, nu este deloc încurajatoare. De exemplu, peisajele naturale din România nu sunt prea atrăgătoare pentru turiştii străini, iar România figurează pe locul 19 din 29 de ţări europene când vine vorba de frumuseţea naturii.

Cea mai rea notă, însă, a fost primită la altă categorie: România este percepută drept ţara europeană în care turiştii străini s-ar simţi cel mai puţin în siguranţă. Urmează în acest clasament negativ Cehia şi Slovacia. Pe de altă parte, românii se află pe locul 9 în topul celor mai puţin prietenoase popoare europene. Câştigătorii sondajului au fost Marea Britanie, desemnată capitala cumpărăturilor, dar şi Franţa, considerată cea mai romantică destinaţie europeană.

La sondajul reailizat de WAYN.com au participat 6.600 de persoane, dintre care peste jumătate din Asia. Cultura, romantismul şi natura sunt cele mai importante criterii după care turiştii străini îşi aleg destinaţia de călătorie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed