Chiţoiu: Ministerul Economiei va evalua trimestrial activitatea consilierilor economici din reţeaua externă

‘Vor exista evaluări periodice, la 3 luni de zile, pentru activitatea şi performanţele dumneavoastră, acolo unde vă desfăşuraţi activitatea’, a afirmat Chiţoiu.

 

Ministrul-delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a adăugat că principalul criteriu de evaluare va fi gradul de satisfacţie al investitorilor străini în relaţia cu reprezentanţii României. ‘Nu trebuie să vă speriaţi pentru că aceste evaluări la trei luni sunt constructive. Principalul criteriu de valuare se referă la cât de mulţumiţi sunt investitori în relaţia cu dumneavoastră. Este necesar să promovaţi România în plan extern, dar în acelaşi timp să activaţi la nivelul atragerii de investiţii străine. Nu veţi fi lăsaţi să aduceţi orice, vă vom spune ce se poate, astfel încât efortul să nu fie dispersat şi rezultatele să se vadă’, a precizat Isar.

 

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a subliniat necesitatea de a întări capacitatea instituţională a diplomaţiei şi a punerii în punerea în practică a unor noi modele care să exploateze mai inteligent priorităţile pieţei.

 

Totodată, oficialul MECMA a precizat că investiţiile străine directe au scut de cinci ori din 2009, până la 1,7 miliarde în 2011. ‘Reţeaua de contacte externe trebuie să aducă valoare adăugată pentru România şi trebuie să găsim de soluţii să devenim mai eficienţi, inclusiv privind aspectele structurale şi privind creşterea exporturilor cu valoarea adăugată’, a adăugat Chiţoiu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed