Încă o firmă austriacă va începe din ianuarie 2017 să vândă RCA și CASCO

Grawe România Asigurare, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, va începe să vândă primele poliţe obligatorii pentru răspundere civilă auto (RCA) şi pentru asigurări CASCO începând din luna ianuarie a anului viitor, potrivit unui răspuns trimis la solicitarea News.ro.

 

În luna august a acestui an, la puţin timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitatea firmei de asigurări, Grawe România anunţase că va începe să vândă primele asigurări RCA în luna octombrie, iar obiectivul era atingerea unui număr de 50.000 de clienţi la finalul lui 2020.

 

Compania a aşteptat apariţia noii norme care reglementează piaţa asigurărilor, normă care a fost publicată în Monitorul Oficial în 8 decembrie.

 

”Acum societatea se află în etapa în care se pregăteşte printarea noului format de poliţe RCA. În ceea ce priveşte poliţele CASCO, se doreşte lansarea lor odată cu cele RCA, acesta fiind motivul pentru care şi pe acest segment vânzarea va începe în prima lună a anului viitor”, se arată în răspunsul trimis.

 

Pe piața RCA mai există companiile Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa.

 

Grawe România Asigurare SA, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, este un jucător mic pe piaţa asigurărilor din România, cu prime brute subscrise de 47 milioane lei în 2015, în special din asigurări de viaţă şi de proprietăţi.

 

Recent, proprietarii companiei au majorat capitalul social al Grawe România Asigurare SA cu 11,5 milioane lei, la 40 milioane lei, tocmai în vederea intrării companiei pe pieţele RCA şi CASCO.

 

Grawe a depus încă de la finalul anului trecut solicitare la ASF pentru a emite poliţe RCA.

 

Intrarea companiei austriece vine într-un moment dificil pentru piaţa RCA. Guvernul a aprobat, în noiembrie, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

 

Specialiştii din piaţa asigurărilor au avertizat în mai multe rânduri că aceste preţuri maxime vor diminua veniturile firmelor de asigurare, iar unele vor fi obligate să facă majorări de capital sau să renunţe să mai vândă asigurări RCA.

 

Piaţa RCA este zguduită de probleme, în condiţiile în care două companii de pe piaţă, Astra şi Carpatica Asig, au intrat în faliment, iar City Insurance şi Euroins se află în diverse proceduri speciale.

 

Piaţa RCA este estimată la circa 1 miliard de euro în acest an şi are cea mai mare pondere în piaţa asigurărilor din România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed