Românii vor grătarele lor în ”Cartea Recordurilor” odată cu cel mai mare festival de fripturi. Vedetă, burgerul din crocodil!

Românii vor grătarele lor în ”Cartea Recordurilor”. Cu un mic antrenament de 1 mai, grataragii amatori și profesioniști se pregătesc pentru cel mai mare festival barbeque din Europa.

Eveniment ce va avea avea loc pe 10-12 mai a.c., la Lagoo Snagov și la care se vor întrece chefi din zece țări. Pe o suprafață de 100.000 mp, cel mai mare festival al grătarelor, eveniment care celebrează arta gătitului cu foc și fum, îi aduce pe cei mai importanți producători și distribuitor de produse din carne din România, asociați cu cei mai cunocuți chefi din segmentul barbeque.

În cele trei zile ale festivalului, 50 de standuri în mai multe zone cu tematici diferite vor prepara aproximativ 100 de tone de produse pentru grătar, folosind cele mai noi tehnici în domeniu. Zonele de grătar sunt separate pe specialități: vită-oaie, porc, pui, curcan, vânat, pește, mix (burgeri, cârnați, mici).

Românii vor grătarele lor în ”Cartea Recordurilor” la cel mai mare festival de fripturi din Europa

Românii vor grătarele lor în ”Cartea Recordurilor”! Vor avea loc demonstrații live în domeniul grătarelor în sil american, brazilian, argentinian, turcesc, asiatic ori balcanic, dar și expoziții cu ingredient ori dispozitive. ”Acestă ediție a evenimentului de grătar poate concura cu orice festival de barbeque din lume. Cred că o întâlnire dintre industrie, chefi și public contribuie la dezvoltarea culturii nostre gastronomice”, spune Orlando Zaharia, juratul de la ”Cefi la cuțite” (Antena 1) și ambasador al evenimentului.

Vedeta culinară a evenimentului este considerată bucătăria lui chef Paizao, invitat special din Brazilia, care va aduce în țara noastră burgerul din carne de crocodil. O adevărată specialitate amazoniană.

Cum un grătar merge cu muzică bună,  Loredana & Agurida, Damian & Brothers, Viorica & Taraful Clejanilor, Puya, Connect-r, Diana Matei & Taraful Cleante vor cânta în fumul grătarelor festivalului  pe care organizatorii îl consideră cel mai mare din Europa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed