Anca Rusu împreună cu Mihai Popazov și Dan Fischer, evaziune de zeci de milioane de euro

Este vorba despre Silver Mountain, Poiana Brașov, care a fost iniţiat în 2008, iar planurile prevedeau o investiţie de 300 de milioane de euro pentru construirea unor blocuri cu apartamente de lux, un hotel Radisson, club de tenis și alte facilităţi.

 

După moartea lui Fischer proiectul a intrat în colaps, firma care gestiona afacerea intrând în insolvență și fiind ulterior vândută către un fond de investiții. Firma contractată să construiască inițial a fost Concefa de la Sibiu, deținută de Horațiu Cercel.

 

Un dosar penal pornit de la Parchetul Tribunalului București și ajuns într-un final la Parchetul General și în care cercetările vizau contracte fictive încheiate de compania grecească Intrarom i-a adus însă în fața procurorilor și pe cei implicați, într-un fel sau altul, în proiect.

 

Astfel, Horațiu Cercel a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru o evaziune fiscală de 1.151.686 lei (echivalent a 272.372 euro). Anchetatorii spun că în perioada 2009-2011 Cercel a înregistrat în contabilitatea firmei Concefa cheltuieli fictive în baza unor facturi fiscale emise de o firmă-fantomă controlată de un anume Lucică Dumitrache. Acesta din urmă este personajul de la care a început investigația procurorilor, ei descoperind că Dumitrache controla o serie de firme folosite pentru a emite facturi necesare pentru înregistrarea de cheltuieli fictive.

 

Articolul integral pe sfin.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed