Decizia luată de Guvern: Este un SEMN că nu mai are bani de PENSII?

„S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

 

Bugetul instituţiei a fost suplimentat cu suma de 43.236.000 din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018.

 

Astfel, 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 %.

 

De asemenea, suma de 670.000 de lei este prevăzută pentru achitarea comisionului aplicat pensiilor, ajutoarelor şi indemnizaţiilor plătite din bugetul de stat (460.000 lei), dar şi pentru cel aplicat pentru plata beneficiilor de asistenţă socială (210.000 lei), Capitolul 68.01 “Asigurări şi asistenţă socială”, titlul 20 „Bunuri şi servicii” din bugetul MMJS urmând să fie majorat în acest sens.

 

Florin Cîțu, PNL: Guvernul face jonglerii ca să poată plăti pensiile din banii de rezervă

 

PSD și ALDE calcă în picioare legislaţia din România pentru a putea plăti pensii din Fondul de Rezervă bugetară (FR), a opinat luni, într-o postare pe un site de socializare senatorul PNL, Florin Cîțu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed