ALERTĂ! TESLA ar putea ajunge în fotbalul românesc!

CFR Cluj traversează o perioadă cu adevărat memorabilă. Este lideră în Liga 1, calificată în 16-imile Ligii Europa, așteaptă sacul cu bani de la UEFA (aproximativ 16 milioane de euro), ridicarea interdicției de a face transferuri și și-a securizat banca tehnică prelungindu-i contractul lui Dan Petrescu, până în 2021. Înglodată în datorii, campioana CFR era pe marginea prăpastiei la debutul în actualul sezon.

 

Cu pierderi financiare de aproximativ 20 de milioane de euro raportate la finalul anului 2018, clubul din Gruia nu avea altă variantă de ieșire din criză decât un parcurs ireproșabil în campania europeană. Și l-a reușit. Dan Petrescu și ai lui au asigurat clubului mai bine de 15 milioane de euro, din bonusurile oferite de UEFA și emoțiile s-au mai risipit. Dacă Sevilla (adversara feroviarilor în Liga Europa) pare o nucă prea tare până și pentru Dan Petrescu, în Liga 1 vișiniii nu au adversar.

 

Banul la ban trage

Nu este un secret pentru nimeni că potul cel mare în fotbalul european este calificarea în grupele UEFA Champions League. CFR nu a reușit această performanță, dar a scris istorie în grupele UEFA Europa League învingând pe Celtic Glasgow, Lazio Roma și Rennes (de două ori). Cele 12 puncte acumulate în grupa E a Ligii Europa, plus rezultatele anterioare din preliminariile Ligii Campionilor vor umple cu bani conturile grupării din Gruia. Dar, și mai important este că CFR-ul a atras atenția unor companii cu lichidități aproape nelimitate.

 

Astfel, au apărut și primele nume ce vor fi inscripționate pe tricourile de joc ale campionilor începând, probabil, cu această primăvară. Primul gigant despre care s-a vorbit pe la colțuri a fost Huawei. Însă, reprezentanții NTT Data sponsorul principal al CFR-ului în acest moment), au negat implicarea chinezilor în activitatea clubului feroviar. A rămas o chestiune de timp până când s-a vehiculat celălalt potențial finanțator, dispus să investească milioane de euro pentru a face din CFR o forță în fotbalul european.

 

Articolul integral pe TRANSILVANIA REPORTER

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed