x


  • EUR
    4.8709
    USD
    4.0044
string(7) "politic"

”Filosof” PSD: Partidul vrea să facă pasul de la double ,,D’’ la ,,C’’

Marcel Ciolacu se pregătește să devină lider maximo în PSD.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Realitatea.NET | Publicat: 14.01.2020, 14:42

PSD vrea să facă marele pas de la double ,,D’’(Dragnea – Dăncilă) la ,,C’’(Ciolacu). Discret și necontestat, președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, se străduiește, de ceva vreme, să repună PSD pe harta partidelor care contează pe scena politică a României. Misiune imposibilă ar spune unii, în condițiile în care PSD nu pare să-și revină după ce a fost ciuruit la europarlamentare, la prezidențiale și a mai pierdut și guvernarea.

 

Un partid-uzină precum PSD este greu de reformat. Format pe scheletul vechiului PCR, PSD s-a reinventat după Revoluție într-o variantă care a mirosit multă vreme a naftalină comunistă. A avut parte și de liderii buni și de lideri răi, sau foarte răi.

 

Partidul a fost condus multă vreme de Ion Iliescu, un politruc neocomunist care a mulțumit minerilor pentru intervențiile brutale din București și care nu a dat nicio explicație plauzibilă pentru numeroasele victim ale Revoluției.

 

De la Ion Iliescu, partidul a ajuns pe mâna lui Adrian Năstase, samuraiul care a vrut să-și facă seppuku, după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul Zambaccian. Nu pot spune lucruri rele despre Adrian Năstase, deși mulți au spus că a fost cel mai autoritar și dominator lider PSD.

 

Numele lui Adrian Năstase se leagă de aderarea la UE și NATO. Și asta nu este puțin lucru. În plus, pe fostul premier Năstase l-am cunoscut personal în redacția Realitatea TV, unde a făcut, la cerere, internship cam două săptămâni pentru a se convinge că Realitatea TV este o televiziune echidistantă. În perioada aceea eram EOD, un fel de șef-suprem al zilei.

 

Articolul integral pe REALITATE.NET