Grecia se închide pentru turiști. Anunțul guvernului elen

Informarea este disponibilă pe platforma specială lansată de guvernul elen pentru turiști, la adresa Travel.gov.gr

Persoanele care au completat deja formularul online și au primit acordul de intrare vor putea să treacă punctul de frontieră.

Iată notificarea publicată astăzi pe  Travel.gov.gr:

 

Notificare de urgență

 

Anunț privind intrarea în Grecia prin frontiera terestră Promachonas.

 

Începând cu miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin stația de frontieră Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia. Călătorii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.

 

Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și pașaportul / numărul național de identificare al călătorului.

 

Laboratoarele care efectuează testarea RT-PCR ar trebui să fie:

 

Laboratoare naționale de referință

Laboratoarele naționale de sănătate publică sau

Laboratoare private care sunt acreditate de la autoritățile naționale de acreditare respective (nu neapărat în mod specific pentru COVID-19).

 

Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

 

Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supuse testării aleatorii la sosirea la granița greacă.

 

Pentru ca aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil pentru călătorii prin Promachonas până marți, ora 00:01. Călătorii care au emis deja formularele PLF vor putea să treacă în continuare trecerea de frontieră Promachonas, dar călătorii fără un formular PLF nu vor avea voie să intre.

 

Celelalte stații de frontieră terestre rămân închise pentru călătorii neesențiale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed