TĂTARU, declarație ceva mai optimistă după recordurile negative din această săptămână

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică, la Iaşi, că al doilea val al pandemiei de coronavirus depinde foarte mult de modul în care va fi gestionat primul val. ”Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional”, a îndemnat ministrul.

 

”Respectăm normele, avem transmitere comunitară redusă şi un număr scăzut de cazuri, ne menţinem în faza de platou. Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de cum gestionăm primul val”, a afirmat, duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

Acesta a preizat că al doilea val depinde foarte mult de cum îl gestionăm pe primul: ”Credă că al dolea val depinde de primul, să termină, să ducem pe panta descendentă primul val”.

 

Ministrul a reiterat ideea că ar trebui ca populaţia să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a nu suprapune cele două epidemii, şi a anunţat că se ia în calcul vaccinarea pneumoccocică şi vaccinarea BCG, cu privire la care există studii.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed