Marian Vanghelie, primul pe lista Partidului Ecologist pentru un loc de deputat la Călărași

0

Tot din partea acestui partid vor candida la alegerile parlamentare și Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu sau Cătălin Rădulescu, plecați recent din PSD, după ce nu s-au mai regăsit pe liste și Marcel Pavel sau Sanda Ladoși.

 

Spitalele vor folosi teste rapide pentru depistarea COVID-19

 

Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a declarat pentru Agerpres, că Marian Vanghelie se află pe primul loc pentru Camera Deputaților pe lista partidului în circumscripţia Călăraşi.

 

„Da, este pe platforma PER cu partidul domniei sale – PSDI (Partidul Social Democrat Independent) care face parte din cele 12 partide şi dânsul are Colegiul la deputaţi la Călăraşi, unde deschide lista. A existat o contestaţie, dar s-a câştigat în instanţă”, a precizat Dănuţ Pop.

 

Se scumpește curentul de la 1 noiembrie. Cât vom plăti în plus

 

El a arătat că pe platforma comună a PER candidează la alegerile parlamentare 12 formaţiuni politice şi ONG-uri, între acestea fiind Partidul Republican, Partidul Social Democrat Independent, Alternativa pentru Demnitatea Naţională, PNŢCD.

 

„Tehnic nu s-a putut fuziona, că nu era termenul, alianţe nu se mai puteau face pentru că s-au suprapus localele cu parlamentarele şi termenul a expirat luna trecută, în timpul campaniei electorale, şi n-am mai avut timp să facem alianţă. Şi atunci am căzut de acord cu toţii să vină pe platforma Partidului Ecologist, (…) prin semnarea obligatorie de adeziune”, a explicat liderul PER.

 

La alegerile locale din 27 septembrie, Marian Vanghelie – primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2016 – a candidat fără succes pentru un nou mandat.

 

Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).