Birchall cere măsuri pentru a elimina tergiversarea dosarelor. Vizează dosarele Revoluției, Mineriadei și Sorina Pintea

Birchall a făcut aceste solicitări în contextul în care, în opinia fostului ministru,  „se continuă marea tergiversare a dosarului doamnei Pintea, după 10 luni de la trimiterea în judecată”.

 

Streinu-Cercel a câștigat 19.000 euro/lună anul trecut. În 2019, câștigase „doar” 8.500 euro/lună 

 

 

Birchal notează că dosare precum Mineriada sau Revoluția sunt în continuare la Camera Preliminară, unde termenul de soluționare este de 60 de zile, însă după o decizie a CCR, Camera s-ar fi transformat într-un ”mini-proces” care a lungit acest termen, astfel încât sunt dosare care depășesc 4 ani de zile în această etapă procesuală.

 

 

 

Echipa trimisă de OMS în Wuhan nu exclude varianta ca virusul să fi apărut în laborator

 

 

„Dacă nu se poate respecta termenul de 60 de zile, atunci instituția Camerei Preliminare să fie eliminată din legislație! Dacă ne uităm în legislație, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, „durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță”. Cu alte cuvinte, așa cum a fost inițial concepută, până la intervenția CCR, Camera Preliminară era considerată o etapă extrem de rapidă, un filtru de legalitate în procesul penal, cu scopul verificării legalității probelor din faza de urmărire penală. Termenul era de maxim 60 zile, timp în care părțile comunicau în scris cu instanța și se administrau doar înscrisuri. După intervenția CCR speculând deficiența de redactare a articolului din Codul de Procedură Penală, această Cameră Preliminară a devenit o piatră de moară în cadrul proceselor, transformând-o într-un mini-proces cu riscul prescrierii faptelor având în vedere că sunt dosare în Camera Preliminară cu termene care au ajuns să depășească și 4 ani de zile. Această practică trebuie stopată urgent!”, a scris printre altele Ana Birchall pe Facebook.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed