Dată afară de Simona Halep, Virginia Ruzici rupe tăcerea după ce sportiva a fost prinsă dopată

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare.

La scurt timp după părăsirea turneului de la Roland Garros, Simona Halep a anunțat despărțirea de Virginia Ruzici, cea care i-a fost manager în ultimii 14 ani.

Acum, fosta mare jucătoare de tenis, câștigătoare la Roland Garros în 1978, a postat un mesaj în care i-a luat apărarea fostului lider mondial.

„O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de aceste evoluții și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea”, a scris Virginia Ruzici pe Instagram.

Ruxandra Dragomir, atac dur la Halep: ”Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează e liber să o facă!”

Ruxandra Dragomir (49 de ani), fost număr 15 în ierarhia WTA și fost președinte al Federației Române de Tenis, în perioada 2009-2013, nu a rămas indiferentă după ce a apărut scandalul legat de Simona Halep (31 de ani, 8 WTA).

Fosta sportivă nu a pomenit de clemență în cazul campioanei noastre și a spus că substanța administrată de Simona, roxadustat, nu putea fi ingerată din greșeală: ”cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă!”.

Dragomir a mai spus că Halep riscă până la patru ani de suspendare. 

”Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. Din păcate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise.

Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau”, a spus Dragomir.

Dragomir crede, însă, că Halep se poate alege cu o pedeapsă mai blândă dacă avocații ei își vor face treaba ca la carte.

”Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că ’și alții se dopează, dar nu sunt prinși’ nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu”, a completat Dragomir.

Ruxandra Dragomir a mai spus că, în acest caz, speculațiile nu-și au rostul și contează doar faptul că Halep a fost depistată pozitiv și la Testul A și la Testul B.

”Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculații și conspirații e liber să o facă.

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong… sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva…Din păcate pentru Simona”, a mai spus Ruxandra Dragomir, pentru cei de la Q Magazine.

Simona Halep riscă 4 ani de suspendare

Agenția de Integritate din Tenis a suspendat-o deja provizoriu pe sportivă, care va încerca în perioada următoare să demonstreze că nu a consumat conștientă un medicament care conține substanța. Dacă nu va reuși, va primi o suspendare sinonimă cu finalul carierei.

As.com scrie că WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani!

Suspendarea este drastică pentru că folosirea substanței aduce sportivului beneficii de necontestat.

Medicamentul care conține Roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Mai simplu, în cazul sportivilor, Roxadustatul crește rezistența.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed