Ministrul Economiei: Nu avem un număr mai mare de companii închise faţă de anii anteriori / Principala cauză a închiderii unor firme mici şi mijlocii în ultimul an, creşterea preţurilor la gaz şi energie electrică

Prezent vineri în judeţul Prahova, unde a făcut vizite la operatori economici din mai  multe localităţi, ministrul Economiei a afirmat, răspunzând unei întrebări, că numărul companiilor mici şi mijlocii care s-au închis în cursul anului trecut nu este mai mare decât cel înregistrat în anii anteriori. Cauza pentru care multe IMM-uri şi-au încetat activitatea o constituie, în multe dintre cazuri, creşterea preţurilor la gazul natural şi energia electrică. 

„Cauzele principale ale închiderii activităţii au fost determinate de preţurile mari la energie şi gaz şi de asemenea o reducere a capacităţii de producţie a companiilor mari. Este o problemă care a fost sesizată în mai multe din discuţiile pe care le-am avut cu cei din industria mare. Practic, IMM-urile sau companiile mici au beneficiat, între ghilimele, de această reducere a capacităţii. Pe de altă parte, nu avem un număr mai mare de companii închise faţă de anii anteriori şi investiţiile noi realizate în 2022 şi aceste instrumente, aceste scheme de ajutor de stat pentru dezvoltare în sectorul industrial, din punctul meu de vedere, vor duce la creşterea numărului de companii nou înfiinţate”, a afirmat Florin Spătaru.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed