AcasăEconomieA fost semnat contractul de finanţare, în valoare de aproape 200 de...

A fost semnat contractul de finanţare, în valoare de aproape 200 de milioane de lei, pentru noul terminal de plecări curse externe de la Aeroportul Timişoara

“Terminalul va avea o suprafaţă desfăşurată de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri şi bagaje, 7 lifturi de persoane şi bagaje, 18 ghişee check-in, 6 posturi poliţie de frontieră, 6 porţi automate de scanare documente. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 184.454.000 lei, din care 93.600.000 lei sunt fonduri europene nerambursabile, 16.520.000 lei sunt asigurate prin bugetul de stat, iar suma de 74.330.000 lei se asigură din fonduri proprii”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Aeroportului Timişoara.

 

Lucrările de construire vor demara la începutul anului viitor, după finalizarea procedurii de achiziţie care va desemna câştigătorul serviciilor de proiectare şi de execuţie.

 

Achiziţia dotărilor şi a altor elemente destinate bunei funcţionări a terminalului se vor realiza prin achiziţii independente. 

 

Finalizarea proiectului de investiţii este estimată la 31 decembrie 2023. 

 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara  prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiţii funcţionale procesarea fluxurilor de pasageri şi bagaje aferente plecărilor curselor externe la un nivel optim al serviciilor astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creştere a traficului până la 3 milioane pasageri pe an.

Ultimele Articole