A început RĂZBOIUL între PNL și USR-PLUS. Vlad Voiculescu e la mijloc

Liderul PNL Sector 5 și deputat, Cristian Băcanu, susține că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, îi cere prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să încalce deliberat legea, asta în condițiile în care reglementarările privind starea de alertă prevăd o relaxare a restricțiilor odată cu scăderea numărului numărului de cazuri.

“Ministrul Sănătății a transmis o scrisoare Prefectului Municipiului Bucureşti – Traian Berbeceanu, solicitând să nu se relaxeze măsurile de protecție sanitară din Capitală.

Trebuie spus că relaxarea măsurilor (odată cu scăderea numărului de cazuri) este prevăzută de Hotărârea de Guvern nr. 3/2021 privind starea de alertă. Actul normativ este obligatoriu pentru Prefect. Hotărârea citată a fost semnată inclusiv de Ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu (care a fost şi inițiator în Guvern).

Ca fost secretar de stat – coordonator al Direcției de Avizare a actelor normative în Ministerul Justiței, nu înțeleg cum este posibil ca Ministrul Sănătății să pretindă ca prefectul să încalce regulile impuse printr-o normă obligatorie asumată inclusiv de Ministerul pe care îl conduce.”, scrie Cristian Băcanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed