x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

Aceștia sunt oamenii lui DAN VOICULESCU pe listele PSD

Dan Voiculescu a impus câţiva apropiaţi în Parlament.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 26.10.2020, 20:26

Liderul PSD Marcel Ciolacu a refuzat o alianţă la parlamentare cu PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu, însă tot a oferit câteva locuri eligibile pentru oamenii manevraţi din umbră de „Domn’ Profesor”. E preţul plătit pentru prezenţa permanentă la Antena 3 – trecut, prezent şi viitor PPUSL a depus liste separate de candidaţi pentru alegerile parlamentare din decembrie, însă are şanse infime să treacă pragul electoral de 5%.

 

Legea prin care Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite ilegal pe litoral, în Comisie

 

PPUSL se zbate în marja de eroare, în ciuda faptului că partidul controlat de Dan Voiculescu e mediatizat asiduu de Antena 3. Pentru a avea în continuare pârghii de influenţă în Parlament, Dan Voiculescu a plantat câţiva oameni de încredere pe listele PSD. Marcel Ciolacu a refuzat o alianţă oficială cu PPUSL, care ar fi rupt din mandatele social-democraţilor, însă în final a oferit câteva locuri eligibile pentru locotenenţii lui Voiculescu, astfel încât parneteriatul dintre PSD şi trustul Intact să rămână intact.

 

Năsui (USR): 3,36 miliarde de lei au fost plătite în perioada iunie-septembrie pentru pensiile speciale

 

Graţiela Gavrilescu, liderul PPUSL Prahova, a primit loc eligibil pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor. Va bifa al cincilea mandat de parlamentar, fiind unul dintre traseiştii notorii din politica românească. Gavrilescu şi-a început cariera politică în urmă cu 20 de ani în PUR, partidul fondat de Dan Voiculescu, transformat ulterior în Partidul Conservator (PC). În 2004 a trecut la PNL, devine viceprimar al Ploieştului şi apoi parlamentar. E liberală timp de 10 ani. În 2014, pleacă alături de Călin Popescu Tăriceanu în PLR, devenit ulterior ALDE. Triceanu a rupt la acel moment PNL cu scopul de a rămâne la guvernare alături de Victor Ponta şi PSD. Graţiela Gavrilescu e ministru în guvernările succesive PSD-ALDE, până în toamna anului 2019, când Călin Popescu Tăriceanu decide să scoată partidul de la guvernare. În acel moment, Graţiela Gavrilescu îl trădează şi pe Tăriceanu, preferând să rămână cu Viorica Dăncilă. Pică odată cu PSD la moţiunea de cenzură, apoi se întoarce la prima dragoste politică – Dan Voiculescu, care n-o lasă din braţe.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL