Legea prin care Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite ilegal pe litoral, în Comisie

0
14
Legea prin care Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite ilegal pe litoral, în Comisie

Proiectul, care a trecut deja de Senat, conține un amendament depus de Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor în guvernul Dăncilă și un influent politician în Dobrogea, amendament ce face practic imposibilă demolarea teraselor construite ilegal, scriu jurnaiștii G4Media.

 

În ce condiții poate fi dată jos masca. Este permisă înlăturarea măștii pentru fumat sau jogging

 

Amendamentul a fost depus în primăvară, în plină campanie de demolare a teraselor fără autorizație din Constanța, Mamaia, Năvodari și celelalte stațiuni de la mare.

 

Cum apără Teodorovici terasele ilegale.

Fostul ministru al Finanțelor a depus în Comisia de buget din Senat un amendament la legea de aprobare a OUG 75/2020, ordonanță care se referă la salariile polițiștilor și nu are nicio legătură cu terasele. Amendamentul lui Teodorovici introduce două modificări majore la Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor, modificări prin care introduce practic în legalitate construcțiile ridicate fără autorizație pe litoral până la 1 ianuarie 2020.

 

Năsui (USR): 3,36 miliarde de lei au fost plătite în perioada iunie-septembrie pentru pensiile speciale

 

Amendamentul depus de Teodorovici a fost votat de membrii Comisiei de buget din Senat în 16 iunie, apoi proiectul de lege a trecut și de plenul Senatului în aceeași zi. Urmează votul decisiv din Camera Deputaților.